2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Türk Dili ve Edebiyatı Yıl Sonu Zümre Tutanağı

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Türk Dili ve Edebiyatı dersi  yıl sonu Zümre Tutanağını  (Pandemi Sürecinin Değerlendirilmesi-Telafi Eğitim Çalışma Planı) BURADAN indirebilirsiniz.

2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ……………………………………….  LİSESİ

TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI  DERSİ SENE SONU ZÜMRE TOPLANTI TUTANAĞI

Toplantı Tarihi ve Saati      : 24.06.2020 – 09.30

Toplantı Yeri                        : Toplantı Zoom Video Konferans Programı İle Online Yapılmıştır

Toplantıya Katılanlar         : ……………………………………………, ……………………………………………, ……………………………………………

24 Haziran 2020 tarihi, saat 09.30’da Türk Dili ve Edebiyat dersi öğretmenleri ………………………………………….. , ……………………………………………, …………………………………………… zümre başkanı ……………………………………………başkanlığında   aşağıdaki    gündem    maddelerini   görüşmek   üzere    toplanmışlardır.

      GÜNDEM MADDELERİ:

  1. Açılış ve yoklama.
  2. Türk milli eğitimin temel amaçları ve Türk Dili ve Edebiyatı dersinin genel amaçlarının okunup incelenmesi.
  3. dönem ve 2. dönem başında yapılan zümre öğretmenler kurulu toplantısında alınan kararların görüşülmesi.
  1. Müfredatın tamamlanması, Atatürkçülük  konularının yıllık planlara aktarılması.
  1. Covid-19 salgını süresince alınan tedbirler kapsamında Bakanlık, ilçe/il millî eğitim müdürlükleri ile okul/kurumlar tarafından gerçekleştirilen uzaktan eğitim faaliyetlerinin değerlendirilmesi ve konuya ilişkin raporun hazırlanması.
  2. 2020-2021 Eğitim ve öğretim yılında öğrencilerin Covid-19 salgını sürecindeki öğrenme kazanımlarına ilişkin eksiklerin giderilmesine yönelik gerçekleştirilecek tamamlayıcı eğitim programının planlanması.

7.Ölçme ve değerlendirme işlemleri

8.Dilek ve Temenniler.

GÜNDEM MADDELERİNİN GÖRÜŞÜLMESİ

  1. Toplantı Türk Dili ve Edebiyatı zümre başkanı  …………………………………………… tarafından saat 9.30’da başlatıldı ve yoklama yapıldı. ZOOM  video konferans yöntemiyle yapılan toplantıda Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerinin hazır olduğu görüldü.

 

  1. Türk milli eğitiminin temel amaçları ve Türk Dili ve Edebiyatı dersinin genel amaçları …………………………………………… tarafından okundu.

 

  1. Zümre başkanı …………………………………………… tarafından 1. dönem ve 2. dönem zümre kurulundan alınan kararlar okundu ve bu kararların değerlendirilmesine geçildi. 1. dönem zümre kurulunda alınan kararların gerçekleştiği kaydedildi.
  2. dönem zümre kurulu kararları ise, okulların Covid-19 pandemisi sebebiyle kapanmasıyla birlikte kısmen yerine getirildiği vurgulandı.

 

     5…………………………………………….tarafından yıllık planlarda belirtilen kazanım ve konuların 1. dönem eksiksiz bir şekilde tamamlandığı ancak 2. dönem konularında Covid-19 sebebiyle okulların kapanması dolayısıyla bazı aksaklık ve eksiklerin yaşandığını vurguladı. Birçok öğrencinin canlı derslere katılmadığı/katılamadığı, bu sebeple sınıflardaki öğrenci seviyeleri ve kazanımları konusunda farklılıklar oluştuğunu belirtti.

Tüm sınıflarda “Atatürkçülük” kazanımları belirli gün ve haftalara uygun olarak dağıtılmış ve işlenmiştir.

6. Zümre öğretmenlerinin her biri uzaktan eğitim faaliyetlerini sırayla değerlendirdi. Bireysel olarak değerlendirilen faaliyetlerden sonra zümre başkanı tarafından konuya ilişkin faaliyet raporu online olarak hazırlandı. Zümre öğretmenleri tarafından oluşturulan bu rapor şu şekildedir:

Covid-19 Süreci Faaliyet Raporu

İletişim Süreci

– Pandemi başlamasıyla birlikte dersler ZOOM Meetings uygulaması üzerinden yapılmaya başlandı. Fakat daha sonraki süreçte MEB’in EBA’yı aktif hale getirmesi üzerine canlı derslerimiz  EBA platformu  üzerinden yapıldı.

– Toplu iletişim, hızlı etkileşim ve bilgi dönütü amacıyla Whatsapp uygulaması üzerinden iletişim kuruldu.

– Ayrıca öğrenciler ve veliler düzenli bir şekilde telefon araması ile bilgilendirilip dönütler alındı.

Yapılan eğitim çalışmaları

– ZOOM Meeting üzerinden 9-10-11 ve 12.sınıf düzeyinde online dersler yapıldı.

– EBA canlı dersler eksiksiz bir şekilde yerine getirildi.

– ZOOM Meeting, Whatsapp ve EBA platformu üzerinde online soru çözümleri yapıldı. Özellikle 12.sınıf öğrencilerimiz için anlık olarak genelde Whatsapp üzerinden soru çözümleri gerçekleştirildi. (Öğrencilerimizin canlı ders saatlerini beklemeksizin)

– Okulumuz Fen Lisesi olduğu içinde genelde AYT- Edebiyat soruları çözmemektedirler. Fakat bu sene bir öğrencimizin TM alanından tercih yapması nedeniyle öğrencimize yönelik AYT-Edebiyat konuları Skype – Whatsapp – Telefon aracılığıyla anlatılmıştır.

– 11 ve 12.sınıf öğrencileri için EBA’da Akademik Destek Programı’ndan konu anlatımları ve konu testleri ile ödevlendirmeler yapıldı.

-Öğrencilerin EBA TV, TRT gibi kanallardan yapılan konu anlatımlarını izlemeleri için gerekli takip ve bilgilendirme yapıldı.

– EBA’da uygulanan uzaktan eğitim programının bilgilendirilmesi düzenli bir şekilde gerçekleşti.

– EBA’da öğrencilerimizin kullanımı için dersler anlatımından sonra konu anlatım dosyaları ve videolar paylaşıldı ve bunların takip raporları çıkarıldı.

– EBA’da programın öğrenciler tarafından takip edilip edilmediğini veliler aracılığı takip edildi.

– Öğrencinin motivasyonu için çalışmalar yürütüldü.

– Haftalık düzenli ödevlendirmeler gönderildi. Anlaşılmayan noktalar tespit edilip gerekli öğretmen müdahaleleri gerçekleşti.

– Her gün mümkün olduğu kadar ulaştığımız öğrencilerimiz ile aynı saatte en az bir saatlik kitap okuma etkinliği gerçekleştirdik. Okumaya katılan velilerimizin de olduğu görüldü.

– Sınava hazırlanan öğrencilerimize yönelik pandemi sürecindeki sıkıntılı dönemi rahat atlatabilmeleri ve sınav ortamından uzaklaşmamaları için gerekli motivasyon çalışmaları yapıldı.Sürekli takipleri sağlandı.

– Okul müdürlüğümüzden gelen ve veli ve öğrencilerimizi ilgilendiren bütün mesajlar ilgililere iletildi.

 Sonuç

– Yoğun çalışmalarımız neticesinde öğrencilerimiz bu süreci bir tatil değil, uzaktan eğitim olduğu bilincine vardılar. Müfredatımızı 19 Hazirana kadar eksiksiz yerine getirdik. Bu süreçte Bakanlığın sınav olmayacak, herkes sorunsuz sınıfı geçecek açıklamasına kadar katılım gayet iyiyken bu açıklamadan sonra katılım oldukça düşmüştür. Sayıların düşmesine rağmen derslerin anlatımı ihmal edilmemiştir.

7.Zümre başkanı …………………………………………… 2020-2021 eğitim öğretim yılının 31 Ağustos 2020 tarihinde üç haftalık bir telafi eğitimiyle başlayacağını MEB tarafından açıklandığını söyledi.Bu telafi eğitiminde uygulanacak olan tamamlayıcı eğitim programı zümre öğretmenleri tarafından aşağıdaki şekilde belirlendi.

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Tamamlayıcı Eğitim Programı Planı

 Pandemi süreci 15 Mart 2020 tarihinde başladığı için buraya konulan dersler 2019-2010 Eğitim Öğretim yılının 2.dönemindeki konular seçilmiştir. Her ne kadar buraya alınan konular EBA Canlı Dersler ya da ZOOM gibi uygulamalar üzerinden yapıldıysa da herkesin katılımı olmadığı için sonraki süreçte sorun yaşanmaması adına tekraren anlatılmasında fayda olduğu bütün zümrece ifade edilmiştir.

 

Sınıf 1.Hafta 2.Hafta 3.Hafta
9. Sınıf Cümle Türleri – Deyimler ve Atasözleri Anlatım Bozukluğu Metin Türleri
10.Sınıf Tiyatronun Gelişimi Sözcük Türleri Biyografi/Otobiyografi /Mektup/Günlük
11.Sınıf Tanzimat – Servetifünun-Milli Edebiyat romanının özellikleri Cümle Çeşitleri – Tiyatronun Gelişimi Anı/ Haber Metni – Gezi Yazısı
12.Sınıf Roman Gelişimi- 1923-1960 arası Türk romanı Tiyatronun Gelişimi Eleştiri- Mülakat-Röportaj

 7.Covid-19 salgını sebebiyle okulların 16 Mart 2020 tarihinde kapanmasından dolayı 2019-2020 eğitim öğretim yılı 2. döneminde öğrencileri ölçme ve değerlendirme işlemlerinin yapılamadığı vurgulandı. Bakanlığın aldığı karar gereği öğrencilerin 1. dönem notlarının 2. dönem de geçerli olduğu vurgulandı.

8. Zümre başkanı …………………………………………… toplantıya iyi dilek ve temennilerle son verdi.

……………………..                      …………………..                                ……………………………………………

T.D. ve Edebiyat Öğretmeni                T.D. ve Edebiyat Öğretmeni         T.D. ve Edebiyat Öğretmeni

 

UYGUNDUR

24/06/2020

 

……………….

Okul Müdürü

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Türk Dili ve Edebiyatı dersi  yıl sonu Zümre Tutanağını  (Pandemi Sürecinin Değerlendirilmesi-Telafi Eğitim Çalışma Planı) BURADAN indirebilirsiniz.