Uzaktan Eğitim (Pandemi Süreci ) Faaliyet Raporu

2019-2020 Eğitim Öğretim yılı 2.döneminde yaşanan COVİD-19 nedeniyle eğitim faaliyetine ara verilmiştir. Bu süreçte Uzaktan Eğitim çalışmasına geçilmiştir. Dosyanın içeriği aşağıdaki şekilde olup dosyayı indirmek için BURAYA tıklayınız.

DOSYANIN İÇERİĞİ:

………………. İLİ …………………İLÇESİ

 ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, LİSESİ

TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ZÜMRESİ 

COVID-19 PANDEMİSİ UZAKTAN EĞİTİM FAALİYETLERİ

 BİLGİLENDİRME VE DEĞERLENDİRME RAPORU

 İletişim Süreci

– Pandemi başlamasıyla birlikte dersler ZOOM Meetings uygulaması üzerinden yapılmaya başlandı. Fakat daha sonraki süreçte MEB’in EBA’yı aktif hale getirmesi üzerine canlı derslerimiz  EBA platformu  üzerinden yapıldı.

– Toplu iletişim, hızlı etkileşim ve bilgi dönütü amacıyla Whatsapp uygulaması üzerinden iletişim kuruldu.

– Ayrıca öğrenciler ve veliler düzenli bir şekilde telefon araması ile bilgilendirilip dönütler alındı.

Yapılan eğitim çalışmaları

ZOOM Meeting üzerinden 9-10-11 ve 12.sınıf düzeyinde online dersler yapıldı.

EBA canlı dersler eksiksiz bir şekilde yerine getirildi.

ZOOM Meeting, Whatsapp ve EBA platformu üzerinde online soru çözümleri yapıldı. Özellikle 12.sınıf öğrencilerimiz için anlık olarak genelde Whatsapp üzerinden soru çözümleri gerçekleştirildi. (Öğrencilerimizin canlı ders saatlerini beklemeksizin)

– Okulumuz Fen Lisesi olduğu içinde genelde AYT- Edebiyat soruları çözmemektedirler. Fakat bu sene bir öğrencimizin TM alanından tercih yapması nedeniyle öğrencimize yönelik AYT-Edebiyat konuları Skype – Whatsapp – Telefon aracılığıyla anlatılmıştır.

– 11 ve 12.sınıf öğrencileri için EBA’da Akademik Destek Programı’ndan konu anlatımları ve konu testleri ile ödevlendirmeler yapıldı.

-Öğrencilerin EBA TV, TRT OKUL gibi kanallardan yapılan konu anlatımlarını izlemeleri için gerekli takip ve bilgilendirme yapıldı.

EBA’da uygulanan uzaktan eğitim programının bilgilendirilmesi düzenli bir şekilde gerçekleşti.

– EBA’da öğrencilerimizin kullanımı için dersler anlatımından sonra konu anlatım dosyaları ve videolar paylaşıldı ve bunların takip raporları çıkarıldı.

EBA’da programın öğrenciler tarafından takip edilip edilmediğini veliler aracılığı takip edildi.

– Öğrencinin motivasyonu için çalışmalar yürütüldü.

– Haftalık düzenli ödevlendirmeler gönderildi. Anlaşılmayan noktalar tespit edilip gerekli öğretmen müdahaleleri gerçekleşti.

– Her gün mümkün olduğu kadar ulaştığımız öğrencilerimiz ile aynı saatte en az bir saatlik kitap okuma etkinliği gerçekleştirdik. Okumaya katılan velilerimizin de olduğu görüldü.

– Sınava hazırlanan öğrencilerimize yönelik pandemi sürecindeki sıkıntılı dönemi rahat atlatabilmeleri ve sınav ortamından uzaklaşmamaları için gerekli motivasyon çalışmaları yapıldı.Sürekli takipleri sağlandı.

– Okul müdürlüğümüzden gelen ve veli ve öğrencilerimizi ilgilendiren bütün mesajlar ilgililere iletildi.

 Sonuç

– Yoğun çalışmalarımız neticesinde öğrencilerimiz bu süreci bir tatil değil, uzaktan eğitim olduğu bilincine vardılar. Müfredatımızı 19 Hazirana kadar eksiksiz yerine getirdik. Bu süreçte Bakanlığın sınav olmayacak, herkes sorunsuz sınıfı geçecek açıklamasına kadar katılım gayet iyiyken bu açıklamadan sonra katılım oldukça düşmüştür. Sayıların düşmesine rağmen derslerin anlatımı ihmal edilmemiştir.

Dosyayı indirmek için BURAYA tıklayınız.